Kochetijos virtuvės tradicijos

Gruziniška virtuvė siūlo didelę patiekalų įvairovę kur gaminami karštieji patiekalai su šviežia kiauliena, aviena, žuvimi, vištiena ar daržovėmis. Čia taip pat plačiai naudojami lazdynų ir žemės riešutai, natūralūs sūriai, baklažanai, kukurūzai, granato vaisiai, vynuogių kekės, pupelės, slyvos, obuoliai, mėtos, bazilikas, česnakas ir kt.

Kiekviena istorinė Gruzijos provincija turi savo specifinį patiekalą, kulinarines tradicijas.  Restorane „Pirosmani“ pristatoma Kochetijos regiono virtuvė.

Kochetija – vynuogynų tėvynė. Šiame krašte labai plačiai išplėtota gyvulininkystė, todėl čia gaminami patys nuostabiausi mėsiški patiekalai.

Gruzijos virtuvės žinovai sutinka, kad tikrojo šašlyko šaknys glūdi Kochetijos gyventojų virtuvėse. Kochetinai sako, jog geram šašlykui nereikia daugybės prieskonių, svarbu, kad jis būtų kepamas ant sausų vynuogių šakų. Čia taip gaminami nuostabūs chinkali, chašlama, chakapuli ir kiti tradiciniai Kochetijos patiekalai.

Dėl tokios gausybės gardžių patiekalų ir puikaus vyno, per kelis amžius Kochetijoje išsivystė stiprios stalo tradicijos. Kochetinai sako, jog jei ant stalo yra gero vyno ir tikros kochetiškos duonos – stalas jau yra geras.